A természet ereje a vegyiparral szemben

Manapság hajlamosak vagyunk megfeledkezni az anyatermészet gyógyító erejéről. Tömjük magunkba a vegyszereket, amik számtalan mellékhatással járnak, amikre újabb bogyókat szedünk, és még újabbakat, szinte jól is lakunk velük, és nem értjük miért nem javul a helyzet.

Pedig számos bizonyíték van arra, hogy a legtöbb, akár nagyon súlyos betegség is nagyon jól reagál, akár nagyon egyszerű természetes szerekre. Sőt, minden orvos tud mondani a praxisából nem egy spontán gyógyulást, amikre abszolút nincs tudományos magyarázat egyelőre. Márpedig ha létezik ilyen, magyarázatnak is lennie kell.

o-outdoor-exercise-facebook.jpg

Amit már most is tudni, lehet, hogy nagyon sok problémát okoz a test "elsavasodása" , ez egy kissé túlzó kifejezés arra, hogy a szervezetben felborul a sav-bázis egyensúly ami oxigén hiánnyal is jár. Egyszerűnek tűnik, ezt megfordítani, hogy szervezet egyensúlya helyre álljon és a vér újra oxigén-dús lehessen. Megfelelő táplálkozással, ami elegendő kalciumot, nyomelemeket tartalmaz, ez a kényes egyensúly helyreállítható, a szervezet visszalúgosítható. (Ez a szó is túlzó, hiszen az emberi szervezet alapvetően savas kémhatású, csak a savasság mértékét fordítja vissza a megfelelő életmód.) Ez hoz azonnali változást, de hosszútávon igencsak látványos változásokat is tapasztalhatunk.

A pH értéket egy 0-tól 14ig terjedő skálán szokás meghatározni és a kémhatás meghatározására használják. Ezen a skálán számunkra a 7.36 lenne az ideális, gyógyuláshoz pedig még ennél is magasabb, 7,5 a leghatékonyabb.

Vannak terápiák amik ezt a vér teljes cseréjével érik el. Leveszik a vért, oxigénnel dúsítják, majd visszajuttatják a szervezetbe ezzel azonnal javítva a szervezet oxigénellátását. Ez a csere nagyon látványos. Az oxigénhiányos vér sűrű,szinte fekete, míg amit visszajuttatnak sokkal hígabb és szinte rózsaszínű.

Mások magas dózisú C vitaminnal dolgoznak, melynek hatása már bizonyított, a ma ismert egyik leghatékonyabb, és mindenki számára elérhető szer a világon, ami már számos területen bizonyított, a keringési rendszertől a káros sejtburjánzásokig. Nem mindegy azonban, hogy ez a C-vitamin növényi kivonat, vagy egy laboratóriumban állítják elő, ugyanis a kísérletek azt bizonyítják, a hatásuk erősen eltérő lehet. Egy természetes anyag hatása a szervezetre gyakran sokszor jobb, mint ha ugyanazt egy laborban állítják elő.

Ennek legvalószínűbb oka, hogy ha a természet hoz létre egy problémát, akkor annak megoldását is létrehozza, így ott lehet érdemes keresni elsősorban, és nem a laboratóriumokban.

Az egészségmegőrzés, vagy visszaszerzés egyik választható módja a vegetáriánus, vegán, illetve a nyers ételekre való áttérés. Mások a paleolit diétákra esküsznek. Mi azt mondjuk, hogy a legjobb, ha tiszta ételeket fogyasztunk, s olyat választunk, amitől kicsattanóan frissnek érezzük magunkat. 

Ma már kiváló szakácskönyvek kaphatók, melyek megkönnyítik az átállást, és általuk olyan ízeket fedezhetünk fel, aminek létezéséről eddig sejtelmünk sem volt, hiszen ízlelőbimbóinkat folyamatos elnyomásban és bénultságban tartják a manapság oly divatos ízfokozók.

A vízfogyasztás a másik sarkalatos pontja az egészségünk megőrzésének a táplálkozás mellett. Ha csak valakinek nincs valami ritka vesebetegsége, a szervezet ideális működéséhez legalább napi 3-4 liter vízre van szüksége.

Tippünk: Nagyon jó applikációkat lehet találni, amik figyelmeztetnek bennünket az okos telefonunkon a víz ivására. Használjunk egy ilyet, hogy ne felejtsünk el inni! Vízzel a liposzómás C vitaminunkat is azonnal be tudjuk venni! 

De nem elég a folyadék, sóra is szükség van, mert ez teszi lehetővé az elektromosságot, amire a testi működésünkhöz szükség van. Természetesen a legjobb ez is természetes, tengeri forrásból, mert a boltokban kapható konyhasó, minden mást is tartalmaz, amire nem feltétlenül van szükségünk.

Az elmélet miszerint a só negatívan hat a vérnyomásra, ma már elavult, sót a tudósok pont az ellenkezőjét bizonyították be.

Tehát ha egészségesek akarunk maradni legjobb, ha mindenből a legtermészetesebbet választunk és nem a vegyipartól várjuk a csodát. Bízzunk a természetben!